torsdag 23. april 2009

Are Kalvøs Journalisthøgskule

I serien gode videonettsteder som bør besøkes med jevne mellomrom, må jeg også nevne et norsk nettsted som har gode videoer med aktuelle debatter og foredrag. Journalisten.no har en egen videoseksjon der de kjører live web-TV fra for eksempel SKUP-konferansen, NJs landsmøte og Pressens Faglige Utvalgs møter.

Akkurat nå pågår Redaktørforeningens landsmøte med live streaming. Og det man ikke har anledning til å se live kan man se i ro og mak etterpå i videoarkivet på nettstedet. Her er link til siden med videoarkivet.

Det jeg forløpig ikke har fått til er å embedde (lime inn) videoklipp derfra her i bloggen. Men jeg kan lenke til et par godbiter. Are Kalvøs Journalisthøgskule Del 1 ("Hva foregår i hodet på en journalist") fra SKUP-konferansen er utrolig morsom. Og her finner man del 2 av samme kurs, med tips om hvordan man intervjuer tilfeldige mennesker på gaten.

Ellers vil man blant annet finne en helt fersk sak om hvordan en norsk 18-åring denne uken ble kjent over hele verden da han ble kalt drittunge av en representant for musikkindustrien på Twitter. Og en debatt om det er av samfunnsmessig interesse å spørre Siv Jensen om hun har kjæreste.

Redaktør Helge Øgrim og Journalisten.no fortjener ros for å gjøre viktige debatter om medienes rolle og fremtid tilgjengelig for mange flere enn de som er til stede på møtene.