onsdag 22. april 2009

To nye videonetttsteder det er verdt å få med seg

Takket være tips på Twitter i dag (ja, Twitter er faktisk nyttig) fant jeg to nye og innovative nettsteder med videoinnhold. Nettsteder som på hver sin måte sier noe om en gryende tjenesteinnovasjon på områder der mange kan bli utfordret framover

Det ene er YouTube EDU. Det er en slags underavdeling i det Google-eide YouTube der over hundre universiteter har lagt ut lyd og bilde fra forelesninger. Her er Wall Street Journals omtale av lanseringen for noen uker siden. De skriver:

"The section, called YouTube Edu, is the result of about a year’s work on the part of Google employees using their 20% time for outside projects, said Obadiah Greenberg, a partner manager at YouTube. Several of the search giant’s products and services, including Google News and its social-networking site Orkut, had a similar start."

Blant universitetene her er Stanford som har hele 599 videoer, for eksempel Einstein's General Theory of Relativity, Lecture 1. Eller hva med: "Building a Circuit-Diagram for the Brain". Ellers finner vi blant annet Yale, Princeton, MIT (933 videoer), Harvard Business School og Carnegie Mellon

Og hvis noen lurer på hva verdens beste universiteter heter, kan de ta en kikk på dette blogginnlegget og på Shanghai-rangeringen. På YouTube EDU (og forøvrig også på iTunes U) er ganske enkelt de beste universitetene i verden. De skal bruke YouTube til å drive undervisning. På denne måten vil de nå helt nye målgrupper. Undervisning og sted blir frikoblet. Spørsmålet er hva de nest beste og tredje beste kan gjøre med en slik utfordring.

En annen nyskaping på videofronten er PBS Video, som er en del av Public Broadcasting Service, et ikke-kommersielt nettverk av fjernsynsstasjoner i USA. I motsetning til TV-innholdet på Hulu og iTunes så kan man se på dette utenfor USA også.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar