lørdag 28. mai 2011

Giggs will tear you apart... again

Det er drømmefinale i Champions League lørdag mellom Europas to største lag de siste årene, Manchester United og Barcelona. De samme to lagene spilte også finalen for to år siden, da vant Barcelona 2-0.

Fotball handler om helter, og den kanskje største helten på United, som for tiden får oppmerksomhet for helt andre ting enn det som skjer på banen, er Ryan Giggs. Vi får håpe det ikke ødelegger for konsentrasjonen. Giggs har vært en av de viktigste for United siden han ble fast på laget for 20 år siden, i 1991. Han er 37 år og har vært med på å vinne 12 seriemesterskap, fire cupmesterskap og to Champions League finaler, i 1999 og i 2008. Og kan vinne igjen på Wembley lørdag.

Når fansen synger om Giggs synger de blant annet "Giggs will tear you apart... again". Etter melodien til "Love will tear us apart... again" av Joy Division, (med i videoen under med høydepunkter i Ryan Giggs karriere fra rundt fire minutter ut i videoen). Joy Division kom fra Manchester og eksisterte en kort og hektisk stund på slutten av 70-tallet, en fortelling som er tema i spillefilmen Control, før de transformerte til New Order. Her er et intervju med bassist Peter Hook om hans forhold til at United-fansen bruker sangen. Og her er som nevnt en videohyllest til Giggs: