mandag 14. september 2009

Fra rødgrønt til blågrønt

Dagsavisen har byttet ut sin vanlige "Blåmandag"-spalte med kommentarer fra flere av de faste skribentene i dag. Mitt bidrag i dag heter fra rødgrønt til blågrønt og handler om valget. Jeg skriver blant annet:

"Hvis noen spør, pleier jeg å råde dem til å glemme taktikken og stemme på det partiet de er mest enige med. Uavhengig av om partiet er stort eller lite. Og uavhengig av hvem som vil samarbeide eller sitte i regjering med partiet.

Velgerne påvirker bare Stortingets sammensetning. Og det er viktig at Stortinget har en sammensetning som reflekterer befolkningens verdier og holdninger. Selv er jeg mest opptatt av forskning og kunnskapspolitikk, gode rammebetingelser for næringslivet og at det tilrettelegges for mer innovasjon og nyskaping slik at blant annet miljøteknologi kan vokse som norsk eksportnæring. Jeg er opptatt av en mer moderne og effektiv offentlig sektor. Jeg er for globalisering og internasjonal konkurranse, og jeg vil at Norge skal delta aktivt i EU, Nato og WTO."

I tillegg skriver jeg litt om blokkene i norsk politikk og kommer med en anbefaling. Les i Dagsavisen.

1 kommentar :

  1. Befriende å lese en kommentator som anbefaler folk å droppe taktikkeriet og stemme på det partiet de er mest enige med, slik at Stortinget kan avspeile befolkningens verdier og holdninger. I mitt første valg, stemte jeg taktisk. Aldri siden! Legger ikke skjul på at jeg er sentrumsvelger, men er skuffet over at ikke sentrumspartiene kan se at vi bør bli med i EU. Personlig har jeg endret standpunkt her, ikke minst fordi jeg mener EU er et fredsprosjekt og viktig i miljøkampen.

    SvarSlett