mandag 3. august 2009

Stabæk vs F.C København onsdag

Jeg var på Stabækbutikken på Bekkestua i ettermiddag og kjøpte billetter til den store kampen på onsdag. Der var det en oppmuntrende lang kø ut inngangsdøren og ut i regnet. Og senere i kveld var det "Drive-in" billettsalg utenfor Telenor Arena, her dokumentert på Stabæk TV.

Det er tydelig at det blå Bærum mobiliserer bra til denne kampen. Det hadde vært veldig gøy med full arena på onsdag. Stemningen kommer til å bli fantatisk. Det gamle hårete målet om Champions League-deltagelse på ordentlig er bare en kamp unna. Riktignok en veldig vanskelig kamp ettter 1-3 i København, et resultat som ut fra spill og sjanser godt kunne vært bedre, men det er berettiget håp.

For de som trenger en liten historisk gjenoppfriskning av hvor vanvittig stort dette er, kan jeg anbefale dette intervjuet med Ingebrigt Steen Jensen i Aftenposten fra mai 2001 som minner om den utrolige reisen fra 2-8 mot Hosle i 4. divisjon i 1988 til eliteseriedebut i 1995 og cupfinaleseier mot Rosenborg i 1998.

Men som intervjuet i Aftenposten fra 2001 beskriver så var fortsatt egen arena og Champions League en vanvittig fjern drøm. Og de som trodde på det og jobbet for det ble til tider latterliggjort, ikke minst i 2004 da Stabæk rykket ned. Og en Blue Dream Arena med blått kunstgress ble stadig utsatt (her er for eksempel en sak fra 2005 som reiser ny tvil om prosjektet). Hele denne reisen har Ingebrigt for øvrig dokumenter i en bok: Alltid, Uansett.

For det snudde. Sølv i seiren i 2007 og gull i 2008. Telenor Arena ble bygget utrolig raskt da det kom i gang. Og nå er vi der.