fredag 5. juli 2019

The Cure: Burn

Jeg har dessverre aldri vært på Glastonbury-festivalen, men når jeg ser BBCs YouTube side med videoklipp skjønner jeg jo at der burde man vært en gang. Ikke bare er det proppfullt av dagens store navn, inkludert norske Sigrid, men det er også reneste husker-du forestillingen med med gamle stjerner som spiller gamle sanger om igjen.

Som Nick Cave og Kylie Miogue sammen, The Killers og Pet Shop Boys sammen, Johnny Marr som spiller gamle Smiths-sanger alene og Liam som spilller gamle Oasis-sanger uten Noel. Bare for å nevne noen få eksempler. Og blant de gamle heltene som aldri gir seg er det også et klipp med The Cure. Som for anledningen spiller "Burn", en ordentlig bortgjemt musikalsk perle som verken kom ut på noe ordinært album eller på singel, men som her trekkes frem igjen etter 25 år etter:"Burn" var en del av soundtracket til filmen "The Crow" som kom i 1994. En superhelt-film basert på en tegneserie der planen var å bruke en av The Cures allerede utgitte sanger fra 80-tallet, men der Robert Smith bestemte seg for å skrive en helt ny sang til filmen i stedet.

Filmen ble godt mottatt, og ikke bare på grunn av et veldig sterkt soundtrack. I ettertid blir den nok husket aller best fordi hovedrolleinnehaver Brandon Lee skadet seg i en skyteulykke på filmsettet helt på slutten av innspillingen, og døde på sykehuset under en operasjon, bare 28 år gammel. Filmskaperne valgte likevel å fullføre den og gi den ut, også som en hyllest til Brandon Lee.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar