lørdag 6. juli 2019

Åttitallet vender tilbake (16)

De store europeiske musikkfestivalene om sommeren, som Roskilde og Glastonbury, handler ikke bare om dagens største navn og det siste og nyeste. Skal man også få foreldrene til dagens unge med på tur trengs det artister og sanger de husker fra sin egen ungdom, for eksempel fra 80-tallet. Og YouTube-side fra årets Glastonbury-festival viser at den definitivt leverer. Her er for eksempel Pet Shop Boys og The Killers sammen om "Always On My Mind":



Akkurat når sangen "Always On My Mind" er fra er for så vidt et interessant tema i seg selv. Den ble skrevet i 1970 og er spilt inn av over 300 ulike artister. De første mest kjente kom i 1972, først med Brenda Lee og deretter Elvis Presleys versjon, som egentlig ble utgitt som b-siden til singelen "Separate Ways", men ble etter hvert vurdert som hovedlåten og en av Elvis viktigste 70-talls-sanger. Minst like stor suksess på listene fikk Willie Nelsons versjon i 1982 som gikk til 5. plass på singellisten i USA.

Men den aller største suksessen fikk versjonen Pet Shop Boys spilte inn i 1987. I UK toppet den listene i fire uker og ble årets julesingel i 1987, den gikk til fjerdeplass på USAs Billboard-liste og toppet hitlistene ellers verden over. Denne versjonen har stadig vekk blitt brukt som filmmusikk, i TV-reklame og i dataspill, og dukker jevnlig opp helt i toppen i kåringer av de beste coverlåtene i historien.


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar