mandag 9. mars 2009

Terningkast til partiprogrammene

Abelia har lest gjennom alle de politiske partienes utkast til partiprogram foran valget til høsten og delt ut terningkast. Når Abelia vurderer politikk er det selvfølgelig kunnskapspolitikk det handler om. Ting som forskning, utdanning, kommersialisering, skatt og modernisering av offentlig sektor. 

Alle partiprogrammene er vurdert ut fra 33 ulike indikatorer som gir et ganske godt totalbilde av hvor opptatt partiene er av å være pådrivere for et kunnskapssamfunn. Det vil selvsagt være litt ulike syn på hva som er aller viktigst, men til sammen dekker disse indikatorene de viktigste tiltakene i en bredt definert kunnskapspolitikk.

Det er utkast til partiprogram Abelia har vurdert. De endelige programmene skal vedtas på partilandsmøter i ukene som kommer. Og håpet vårt er at denne lille konkurransen om hvilket parti som har det beste partiprogrammet vil bidra til at programmene blir ytterligere forbedret.

Mer om dette på Hilde Widerøe Wibes blogg og på Abelias nettsider der det også er linker til Aftenposten og VGs omtaler av evalueringen.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar