mandag 9. mars 2009

En søt musserende vin fra Brustad for å ansette en kvinnelig toppsjef

"Champagnen venter fortsatt" kunne vi lese i et intervju med Sylvia Brustad i Aftenposten dagen før kvinnedagen:

"I august i fjor hadde Brustad 18 styrekvinner på lunsj. Der lovte hun en flaske champagne til den første styreleder i et børsnotert selskap som ansetter en kvinnelig toppsjef. Men et drøyt halvår etter er champagnen fortsatt trygt forvart i Næringsdepartementets lokaler. Strengt tatt er den vel heller ikke definert som champagne, men som en musserende vin. Brustads Martini Asti fås kjøpt på Vinmonopolet for 109,90 kroner."

Hva er dette for noe? En søt og klissete italiensk musserende til 109 kroner er premie for å finne en kvinnelig konsernsjef til et børsnotert selskap? Dette må være straff og ikke en belønning.

Det finnes mye godt å kjøpt i statens eget Vinmonopol. Ting som smaker godt og som har rett til å kalle seg Champagne. Og selv om det påstås i D2 at man dropper den aller dyreste champagnen i finansmiljøene nå, burde næringsministeren kunne gjøre et unntak når hun skal feire en ny kvinnelig toppleder i et norsk børsnotert selskap.

Og skulle man ikke synes det er passende med de aller dyreste champagnene kan jeg jo for eksempel anbefale en Cuvée Charlemagne Blanc de Blancs eller kanskje en Egly-Ouriet Grand Cru Brut Tradition. Til et veldig godt formål. Sånn at vinneren får følelsen av å bli satt pris på.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar