tirsdag 31. mars 2009

Twitter Frenzy

The Daily Show With Jon StewartM - Th 11p / 10c
Twitter Frenzy
comedycentral.com
Daily Show Full EpisodesEconomic CrisisPolitical Humor

Hva er det egentlig Twitter kan brukes til? Noe nyttig? Jon Stewart har en av de mer morsomme beskrivelsene av hva alle de nye nettverksverktøyene gjør med oss. Men når Jens fra og med i går er på Twitter må det jo være viktig. Jens Stoltenberg sin twitterside er her. Erna har allerede vært der en stund.

Uten at det er noen sammenheng, har også Abelia kommet på Twitter i dag (sjekk den elegante designen Hege har laget for Abelia). Dessuten har Rune Foshaug, Inge Jan Henjesand, Øystein Mjelve, Hege Guttormsen og jeg etablert oss på Twitter. Inspirert av erfarne web 2.0 folk som Hilde Widerøe Wibe og Terje Wold som har misjonert en stund om hvor nyttig og viktig dette er.
 
Jeg tror aldri en ny kommunikasjonsteknologi har vokst så raskt noen gang i historen som Twitter gjør akkurat nå. Og da sammenligner vi med ting som radio, tv, telefon, internett, e-post, mobiltelefon og facebook. Veksttakten fra februar i fjor til februar i år er på 1382 prosent. Nå er selvsagt både Facebook og MySpace veldig mye større i antall brukere fortsatt, men jeg har på følelsen at det kommer til å skje mye mer her.

Og denne veksten er vel noe av problemet også. For Twitter mangler en forretningsmodell. De tar ikke betalt fra kundene og har heller ingen annen identifiserbar inntektsmodell. Og da kan den formidable suksessen være begynnelsen på slutten hvis de ikke finner på noe lurt snart. Her er noen refleksjoner om veien videre for Twitter