fredag 12. juni 2009

Lille blå har gjenoppstått som konservativ.no

Norges mest savnede blåblogger er tilbake. Torbjørn Røe Isaken, tidligere kjent som Lille Blå, er gjenoppstått som konservativ.no. Da jeg skrev om de politiske partienes bloggkvalitet i april, etterlyste jeg spesielt Torbjørn Røe Isaksen og Kristin Clemets stemmer. På det første punktet er jeg i hvert fall blitt bønnhørt.

Torbjørns blogg er litt annerledes enn forrige gang, nå inngår bloggen i en full hjemmesidepakke med videoer, intervjuer, artikler og presseklipp, slik det skal være for en moderne kandidat til Stortinget. Det blir spennende å følge både Torbjørn valgkamp og Torbjørns blogg framover. Og i neste uke skal han være med Abelia på bedriftsbesøk og se på hvordan overgangen fra papirindustri til kunnskapstjenester og ikt har gått i Grenland.

En ny røst i bloggerby er NHOs Baard Meidell Johannesen som blogger om stortingsvalget på NHOs valghjemmesider. Baards blogg er helt ny og har ikke vært markedsført så mye. Den mangler også lenker til andre blogger, noe han vil trenge for å få mer trafikk fra andre. Men det kommer sikkert etter hvert. Og bloggen er nok et eksempel på hvordan selv etablerte organisasjoner flytter sitt arbeid med å påvirke politikk og opinion over til sosiale medier.