søndag 24. mars 2013

Bortgjemte musikalske perler (13)

Jeg har tidligere blogget om hvordan Echo and the Bunnymen sånn ca 1984 ledet i konkurransen med U2 og Simple Minds om å bli det virkelig store bandet. De kom tross alt fra Liverpool og hadde nok ingen problemer selv med å se seg som arvtakerne til The Beatles. Slik ble det ikke. I løpet at et par år forsvant Echo and the Bunnymen fra listene og gikk i oppløsning, mens U2 laget The Joshua Tree.

Selv om Echo and The Bunnymen aldri ble så store som U2 så kom de faktisk tilbake på slutten av 90-tallet. Først med albumet Evergreen og så med albumet What Are You Going to Do with Your Life i 1999, et sterkt undervurdert album. Der finner vi singelen Rust som nådde 22. plass på UK-listene, men som ville kunnet nådd helt helt til topps hvis bandets karriereutvikling hadde sett litt annerledes ut. Her er videoen på YouTube:En trist og vakker sang om savn.Teksten på det siste verset er slik:

I wish that you were here, down amongst my dust
I need someone to help me, you need someone to trust
There's something with these tears, turning me to rust
I wish that you were here, I wish that it was ours


Echo and the Bunnymen har holdt det gående også i årene etter, med ytterligere tre album. Det siste, The Fountain, kom i 2009. Bandet består nå bare av to medlemmer, vokalist Ian McCulloch og gitarist Will Sergeant, begge fra originalbesetningen fra 80-tallet. Like bra som da er de nok ikke lenger, men innimellom skriver de noen bra låter og det er imponerende at de holder det gående.