søndag 30. desember 2012

Bortgjemte musikalske perler (10)

Siden den kom i 1987 har det vært omtrent umulig å ikke høre Fairytale of New York i løpet av julen. Og de fleste er vel også klar over at det er The Pogues og Kirsty MacColl som fremfører sangen sammen. Kirsty MacColl deltok på en del konserter sammen med The Pogues, men dette er faktisk den eneste sangen hun er med på som finnes på noe album The Pogues har gitt ut. I tillegg er det et par sanger på Kirsty MacColls utgivelser, blant annet en på albumet Electric Landlady der The Pogues er med.

Men det finnes en glimrende sang til med Kirsty MacColl og The Pogues, med en tilhørende musikkvideo. Sangen er egentlig to sanger som heter Miss Otis Regrets og Just One of Those Things, og kom ut i 1990:


De to sangene er skrevet av Cole Porter på 1930-tallet. Innspillingen er del av et album som kom ut i 1990 og het Red Hot + Blue, der hele albumet bestod av coverversjoner av Cole Porter-sanger gjort av ulike artister. Albumet var den første store internasjonale kampanjen der artister stilte opp for å samle inn penger for å bekjempe AIDS, og var først i en serie med flere konseptalbum. På dette albumet, som solgte over en million eksemplarer, var det også med andre kjente artister som U2, Tom Waits, David Byrne, Sinead O'Connor og Iggy Pop. 

En viktig del av konseptet var å få kjente filmregissører til å lage hver sin musikkvideo til sangene på albumet (Wim Wenders laget video til U2s bidrag), som så ble sendt som klipp i et eget TV-program i USA. Jeg har ikke undersøkt så grundig, men jeg vil tro at noen av disse klippene kan spores opp på YouTube. Jeg ser at man også kan kjøpe en DVD-versjon av videoene på Red Hot + Blue hos Platekompaniet. Denne må være en litt senere utgivelse, for i 1990 var verden fortsatt flere år unna DVD-plater og -spillere.

Vil man bare ha The Pogues bidrag, Miss Otis Regrets/Just One of Those Things, i lydversjon får man tak i den på den store samleboksen "Just Look Them Straigt in the Eye and Say... Poguemahone", som jeg blogget om her for tre år siden. Der er også de andre sangene The Pogues spilte inn sammen med Kirsty MacColl, bortgjemt blant litt av hvert av coverlåter, restmateriale og rariteter.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar