onsdag 26. desember 2012

Radiohead på MTVs beach party

Apropos musikkvideoer der man er nødt til å tenke: "hva i all verden gjorde de egentlig her", er kveldens bidrag en perle. Det er magasinet Rolling Stone som har funnet fram til en video med Radiohead, fra en livekonsert på amerikansk MTVs Beach House i 1993,der Radiohead ble tatt med i forbindelse med den aller første USA-turneen de hadde:Kulturelt mangfold er ofte verdiskapende, men vi må vel slå fast at Radiohead på MTVs Beach House mer er i kategorien kulturkollisjon, der man får følelsen av at bandet passer veldig mye bedre på en konsert sent på kvelden eller et mørkt kjellerlokale. Thome Yorkes utseende er en annen pussighet i denne videoen. Rolling Stone skriver:

"The bleached blonde hair, ponytail, pasty skin and sunglasses made Yorke look like an extra from Interview With the Vampire, which would start filming in a few months. It was a look he quickly dropped."

 
"Creep" er for øvrig Radioheads aller første singel. Den kom ut i 1992, men var ikke noen umiddelbar hit i hjemlandet England. Den første suksessen kom på listene i Israel og i Norden, og i 1993 valgte Radiohead å gi ut Creep på nytt i UK, denne gangen med en topp 10-plassering som resultat. Men det var først i 1997, med albumet OK Computer, at Radiohead etablerte seg som store internasjonale rockestjerner.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar