søndag 2. desember 2012

Samleboks fra Jokke - med crowdfunding

Osloby.no om Jokkes rariteter
En ny samleutgivelse med Joachim "Jokke" Nielsen skal gis ut den dagen han ville fylt 50 år i september 2014. Den skal inneholde tidligere uutgitt materiale, både lyd, video og bilder, og ville vært en stor begivenhet uansett, for Jokke var den største, både som låtskriver og live. Men et par ting ved selve utgivelsesprosessen gjør at dette også blir spesielt prosjekt på andre måter, der fansen skal bidra i en stor dugnad.

For det første er det lagt opp til at alle som har lydopptak, bilder, plakater, tekster eller andre ting de vil dele kan sende inn sine bidrag til plateselskapet JEPS (Jokkes eget plateselskap). En egen blogg, www.jokkesrariteter.com, er opprettet for å ta seg av kontakten med fansen og rapportere om framdriften. Det som kommer inn skal digitaliseres og tas med i samleboksen, og noe skal i tillegg vises fram på en egen utstilling i 2014.

"Plateselskapet JEPS AS (Jokkes eget plateselskap) har siden 2010 jobbet med å samle inn, bevare og digitalisere alt som finnes av lyd- og bildemateriale fra hele Joachim Nielsens karriere. Plateselskapet har i samarbeid med Nasjonalbiblioteket så langt digitalisert mer enn 20 timer med opptak og ønsker med publikums hjelp å komplettere arkivet. Plateselskapet ønsker å låne/deponere uoffisielt materiale (lyd/bilde/autografer, etc) for bevaring og digitalisering."

For det andre er selve finansieringen av utgivelsen lagt opp som "crowdfunding". På nettstedet til platebutikken Big Dipper kan 1000 personer forhåndsbestille 1000 eksemplarer av denne boksen, i en svært eksklusiv nummerert utgave, som platebutikken omtaler slik på nettstedet:

"Plateselskapet inviterer publikum til å forhåndsbetale utgivelsen på Big Dipper fra 27. november 2012. Forhåndsbetalerne vil ved forhåndskjøp motta et sertifikat som offisiell Jokkefan, og på utgivelsesdatoen motta en eksklusiv nummerert utgave, få sitt navn på en egen takkeliste og en eksklusiv plakat laget av Christopher Nielsen. Utgivelsen slippes for normalt salg 8. september 2014".

Jeg skal i hvert fall ha en samleboks. Jeg var på noen konserter med Jokke og Valentinerne siste halvdel av 80-tallet. Noen av disse var helt uforglemmelige live-opplevelser, andre kom aldri helt i gang før det havarerte. Men det jeg personlig husker best er at Jokke ofte kom spise og prate med folk på det for lengst nedlagte Cafe Nordraak, De holdt til i bygget til daværende Statens Kunstakademi i St. Olavs gate 32 og hadde noen billige og gode lunsj- og middagsretter. Det var et hyggelig og ganske alternativt sted, der de blant annet hadde noen legendariske feiringer av 17. mai i den store hagen.

I anledning dette dugnadsprosjektet er det opprettet en egen nettside, Jokkes rariteter av plateselskap, gamle bandkolleger og venner. Og så bruker de også  naturligvis også Jokke og Valentinernes offisielle Facebookside som har over 40 000 følgere. Det blir spennende å se hva som kommer med i boksen når den er ferdig.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar