søndag 28. august 2011

Manchester vs London 13-3

Det er ishockeysifre i Premier League om dagen, i hvert fall da de to Manchester-klubbene i dag møtte toppklubber fra London. United slo Arsenal 8-2. City slo Tottenham 5-1. Det er ikke topp mot bunn heller, disse fire klubbene pleier å være blant de seks beste i England sammen med Chelsea og Liverpool.

De geografi- og historieinteresserte vil vel slå fast at det fortsatt er Lancashire (Manchester-klubbene, Liverpool, Everton, Blackburn, Bolton og Wigan) og London (Chelsea, Tottenham, Arsenal, Fulham og QPR) som dominerer engelsk fotball (alle vinnere av Premier League siden starten i 1993 har kommet fra enten Lancashire eller London), men at det for tiden er the red-rose Lancastrians som har overtaket i kampen mellom de engelske regionene.

Det er fortsatt tidlig i sesongen og mye kan skje, men det virker på meg som om Manchester-klubbene er svært sterke og at de eneste andre som er i nærheten av å kunne true dem er Liverpool og Chelsea, som også hadde en bra helg. Jeg var en periode redd Manchester City ville kjøpe hele seriemesterskapet i år. Ikke siden Chelseas mest ekspansive periode har noen klart å sope opp så mye dyre spillere som Citys eiere fra Abu Dhabi har gjort i år. Og de har startet sesongen godt, spesielt den nye argentinske spissen Sergio Aguero virker veldig bra og får til mye fin fotball sammen med bosnieren Edin Dzerko og den tidligere Arsenal-stjernen Sami Nasri..

Tross Citiys bruk av arabiske oljepenger holder jeg likevel en knapp på United i år. I fjor synes jeg det var litt frustrerende å holde med United, det var fortjent at de vant serien, men det var mer fordi de andre var blitt dårligere enn at United var bedre at de vant. De rotet bort unødvendige poeng mot dårligere lag og vant til slutt fordi Chelsea og Arsenal rotet enda mer. I år synes jeg det virker annerledes. United har ikke kjøpt spillere for så mye penger som City, men de har kjøpt klokt. Det er mange spennende unge spillere på vei. Det har ført til at årets startoppstilling ser helt annerledes ut en i fjor, i øyeblikket er det bare Rooney, Nani og Evra som  fortsatt holder plassen.

Ute fra start i dag var Scholes (som har lagt opp), Vidic og Valencia som er skadet, Giggs, Carrick, Berbatov, Park, Hernandez, Owen og Ferdinand, det vil si mesteparten av laget som vant serien i fjor og kom til finalen i Champions League, Inne fra start var navn som Jones, Evans, De Gea, Cleverley, Wellbeck, Anderson, Smalling og Ashley Young. Nesten et helt nytt ungt lag, som spiller utrolig flott fotball. Dessuten er Rooney i knallform, mens han i fjor spilte over en halv sesong uten å få til noe særlig. Det kjennes ut som dette blir en veldig interessant sesong både i Premier League og i Champions League.