mandag 28. februar 2011

Finansmann til sak mot Michael Lewis

Jeg har tidligere skrevet i positivt her på bloggen om flere av bøkene og artiklene til Michael Lewis, blant annet om boken The Big Short som er en helt glimrende fortelling om finanskrisen.

Nå er det neppe noen overraskelse at ikke alle som er med i bøkene er like glade i bøkene til Michael Lewis. Noen av hovedpersonene framstår som skurker, andre som komplette idioter. Selv de som lykkes med å tjene penger, og gjør det med hederlige og legale midler, framstår ofte som nokså sære i Lewis fortellinger. Men jeg tror likevel det hører til sjeldenhetene at finansfolk som tok veldig feil, men som ikke liker måten de blir omtalt på, velger å gå til sivilt søksmål mot forfatteren og kreve erstatning.

Men det har i hvert fall skjedd nå. Wing Chau i finansvirksomheten Harding LLC i New Jersey er så oppbragt over hvordan han blir omtalt i The Big Short at han har sendt en stevning mot Lewis og en av hovedpersonene i boken, Steve Eisman, som Wing Chau i følge boken hadde en samtale med under en middag. Wing Chau mener han blir fremstilt som en skurk og krever en erstatning på 75 000 USD. De fleste som leser boken vil vel heller hevde at han fremstilles som en idiot. Det blir spennende å se om retten mener det er grunnlag for noen erstatning, saken kan vel kanskje virke litt tynn.

Her er den fullstendige stevningen på rundt 30 sider som er levert til Southern District Court i New York. Som vedlegg til stevningen er også tatt med kopier av sidene 136-144 i boken The Big Short, sider som saksøkeren mener gir et uriktig bilde av hva han har sagt og gjort.