onsdag 27. oktober 2010

Omtale av sosial innovasjon i sosiale medier

Jeg var med på deler av en veldig bra konferanse i dag om sosialt entreprenørskap i regi av Krem og diverse samarbeidspartnere, blant annet Abelia. Der fikk jeg gleden av å lede en liten paneldebatt på slutten der Johan Andresen fortalte om Ferds engasjement i sosialt entreprenørskap, Ingrid Stange fortalte om hva slags prosjekter hennes miljø av sosiale investorer går inn i, og vi fikk innspill fra et par aktive og kunnskapsrike internasjonale autoriteter på området. Tania Ellis, som har skrevet bok om sosial innovasjon og Roger Frank, som har bakgrunn fra finansnæringen og driver med mikrofinans i USA.

Tidligere på dagen var det et interessant innlegg av Dag Petter Svendsen i eMind om koblingen mellom sosiale medier og sosialt entreprenørskap. Hvor på norske nettsider og blogger er det omtalt og hvor foregår diskusjonene? Resultatet av denne analysen kan nok være litt overraskende for mange. Både når det gjelder hvem som ikke deltar (for eksempel nesten ingen politikerne) og hvem som er på banen.


Han har også skrevet om konferansen og innlegget sitt på bloggen til eMind. Ganske fascinerende å se hvor man man kan måle hvordan et nytt tema i samfunnsdebatten starter i det små og hvordan det vokser seg større via lenkene mellom aktørene i sosiale medier. Og naturligvis flatterende å være en av "de store" aktørene som er opptatt av temaet sosialt entreprenørskap Det må jo sies at det også har sammenheng med at det er veldig få blogger og nettsteder som har skrevet noe særlig om sosial innovasjon foreløpig. Det vil nok endre seg fremover.