søndag 14. juni 2020

Trump vs Biden - ifølge bettingselskapene

Mens meningsmålingene i flere måneder har holdt Joe Biden som favoritt ved høstens presidentvalg i USA, har bettingselskapenes odds vært like klare på at Trump er favoritt i november.

Så kan man jo lure på hva en slik forskjell skyldes. Helt ulogisk er det jo ikke at det kan være en forskjell på hva folk oppgir som preferanse akkurat nå og hva bettingselskapene predikerer om oppslutningen i november.

Nå er det imidlertid blitt slik at også oddsen holder Joe Biden som favoritt i november. Om forklaringen først og fremst er økt uro over koronasituasjonen, arbeidsløshet og økonomisk nedgang, eller demonstrasjoner mot rasisme i politiet som er forklaringen kan det sikkert være ulike meninger om. Der er i hvert fall slik at fra siste uken i mai og frem til nå har pengene du får tilbake hvis du satser på at Joe Biden blir president i USA stadig krympet.

Her er en oversikt fra Real Clear Politics over bettingsselskapenes vurdering av sannsynligheten for seier Akkurat nå er Joe Bidens forsprang på mellom 2 og 13 prosentpoeng, mens det i april og mai var omvendt. Også andre nettsteder for politisk prediksjon, som predictit.org har tall som peker i samme retning, men så vidt jeg kan se med et enda tydeligere forsprang til Joe Biden akkurat nå:

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar