tirsdag 4. august 2015

Verdens største sjokoladespisere

Forbes om sjokoladespising
Litt tidligere i sommer kunne magasinet Forbes fortelle hvor i verden det spises mest sjokolade pr innbygger. Det må man jo si er ganske interessant kunnskap. Jeg tenker at fordi folk stort sett blir i godt humør av å spise sjokolade så er land der det spises mye sjokolade sannsynligvis bra land å bo i.

Hva sier så grafen om hvor man spiser mest sjokolade? På en ganske klar førsteplass ligger, kanskje ikke så overraskende Sveits, landet som forsyner verden med Toblerone, Lindt, Frey, Suchard og Nestle. Og de spiser åpenbart en hel del selv også. På andre plass følger Tyskland og på delt tredjeplass ligger Irland og Storbritannia. Litt bak følger Norge på en femteplass, og så er det et lite sprang ned til Sverige, Australia, Nederland, USA og Frankrike.

Et land jeg savner på denne listen og som har vært høyt oppe på statistikken over sjokoladespising tidligere år er Belgia, et land som også er kjent for å produsere veldig god sjokolade. Måleenheten i grafen er for øvrig pund (lbs), måleenheten for vekt (masse) i USA. og ikke kilogram (kg) som vi bruker. Et pund er omkring 0,45 kg, slik at en må dele tallene i grafen med to, og trekke fra litt til, for å få tallene i kilo.

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/a3003b77eee62cd1feb2df1d428773211b6ce5c7

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar