fredag 10. juli 2015

Bortgjemte musikalske perler (38)

Det har blitt mye politikk her på bloggen i det siste, og det er jo for så vidt svært bra i og med at det er politikk jeg får betalt for å jobbe med til daglig. Men nå er det sommer og da trengs det også noen andre innslag her på bloggen, blant annet i serien om musikalske perler som av av ulike grunner er glemt eller vanskelige å få tak i.

Dagens bortgjemte perle er sangen "Well, did you evah!", skrevet av Cole Porter til musikalen DuBarry was a lady i 1939 og senere sunget av Bing Crosby og Frank Sinatra i filmen High Society fra 1956, men her fremført av Iggy Pop og Deborah Harry i 1990:Hvorfor sang plutselig noen av 70-tallets store alternative rockestjerner Cole Porter-sanger? Av samme grunn som The Pogues og Kirsty MacColl sang Cole Porters sang Miss Otis Regrets i 1990 på samme album, og som jeg blogget om her.  Albumet det er snakk om er et samlealbum som heter het Red Hot + Blue, der hele albumet bestod av coverversjoner av Cole Porter-sanger gjort av ulike kjente artister.

Albumet har med veldig mye annet interessant, også men det er aller mest kjent som den første store internasjonale kampanjen der artister stilte opp og samlet inn penger for å bekjempe AIDS. Dette var det først i en serie med flere konseptalbum. På dette albumet, som solgte over en million eksemplarer, var det også med andre kjente artister som U2, Tom Waits, David Byrne og Sinead O'Connor, i tillegg til nevnte The Pogues, Iggy Pop og Deborah Harry.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar