søndag 9. juni 2013

Sjøflyburger

Jeg var en tur på Sjøflyhavna kro i går og spiste middag med de to andre i familien som var hjemme. Det var veldig hyggelig. Og det gir en god anledning til å anbefale Sjøflyhavna Kro og deres utmerkede sjøflyburgere igjen her på bloggen.

For de som ikke er lokalkjente (jeg har bare kort gangavstand dit): Sjøflyhavna Kro ligger ved Rolfsbukta på Fornebu, rett nedenfor IT Fornebu og Statoils nye Fornebu-kontor. Det er åpent hele året og som en ser på bildet veldig trivelig innvendig. Derfor er det god grunn til å ta en tur på vinteren også, men det er naturligvis på godværsdager om sommeren det virkelig kommer mye folk som fyller takterrassen og bordene ute på forsiden. Eller trekker inn på kjølige kvelder.

Åpningstidene i sommersesongen er fra 11 og til sent på kvelden. De serverer sjøflyburgere, pizza og sjømat hele dagen, andre lunsjretter mellom 11 og 15 og andre middager fra kl 15 og utover. De har også en liten barnemeny. Menyen ligger på nettet og kan studeres her. For min del har det pleid å bli sjøflyburger uansett. Den er veldig god og finnes i en klassisk versjon og i en utvidet XL-versjon for de veldig sultne.

Kommunikasjonsmessig er det enkelt å komme seg til Sjøflyhavna. Reiser man kollektivt er det enkleste å ta 31-bussen fra Oslo/Lysaker til Snarøya og gå av på Rolfstangen (eller gå av på IT Fornebu hvis man tar den varianten av 31-bussen som ender på Fornebu).  Man kan også kjøre bil og parkere rett utenfor. Det er dessuten planer om en fergerute mellom Fornebu og Oslo sentrum med fergebrygge rett utenfor Sjøflyhavna Kro. Men her pågår det nå en politisk prosess i fylkestinget og det tar erfaringsmessig veldig lang tid.