"Forskning viser at svært mange pepperkakehuseiere ender opp med bygg som ikke oppfyller kravene til en bærekraftig utvikling. Mange ender opp med uspiselige byggverk. I anvisningen Spiselige byggverk – Pepperkakehus setter SINTEF Byggforsk fingeren på punkter hvor man vet at pepperkakehus kan ha svakheter. Vanlige feil er steinharde byggematerialer, dårlig isolerte vegger og tak, feil bindemiddel, melis- og fuktskader."
Fordi dette er byggebransjen og ikke en hvilken som helst annen bransje, er det naturligvis også laget en egen anvisning på åtte sider og 647 punkter om planlegging, prosjektering, baking og montering av pepperkakehus. Her kan man se pepperkakehus i ulike stilarter, lese om HMS-krav knyttet til bygging av pepperkakehus og lære om bygging av passiv-pepperkakehus som har et veldig lavt energibehov.
I litteraturlisten bakerst er det henvist både til Noregs offentlege utgreiingar (NOU) 2010: 10. Tilpassing til eit klima i endring, Torbjørn Egners Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (1955) og Ingrid Espelid. Det gode norske kjøkken. Med oppskrifter fra Gyldendals store kokebok (1992). En god kombinasjon.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar