lørdag 9. juni 2012

Mary Meeker's annual internet trends report

Vi blir jevnlig bombardert med påstander fra eksperter, gjerne i kombinasjon med noen fragmenter av data, som sier noe noe om veksten i mobilt internett, antall nettbrett, antall nedlastede apps, aktivitet i sosiale medier, veksten sosiale medier på mobil, og masse annet som har med internett å gjøre. Det gir en del innsikt, men er det mulig å få en bedre totaloversikt og ikke bare enkelteksempler? Hvor fort går det egentlig og hvordan ser det store bildet ut?

Her er en presentasjon laget av Mary Meeker i det store Silicon Valley-baserte venturekapitalselskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers som gir svar på noen av disse store spørsmålene om retning og trender. Den er på hele 112 sider, er tettpakket med grafer og tall, og har dessuten fra side 33 til 84 en gjennomgang av hvordan mange av varer og de fleste tjenester vi omgir oss med er i ferd med å digitaliseres og endres. Mary Meeker kaller det "The Re-Imagination of Everything":
KPCB Internet Trends 2012

Noen av leserne her husker sikkert Mary Meeker fra dot.com-tiden. Da var hun internettanalytiker i Morgan Stanley og ble i 1998 kåret av Barons Magazine til "the Queen of the internet", noe som ikke var udelt positivt da boblen etter hvert sprakk. Men Mary Meeker ble aldri tiltalt for å ha gjort noe ulovlig, tross sterk kritikk i media. Hun har fortsatt å analysere internett også i senere år, det siste året for en ny arbeidsgiver, og som en ser at denne presentasjonen er det en imponerende mengde interessante data som blir presentert.

1 kommentar :

  1. Jeg kjenner igjen mye fra "ny økonomi" og dotcom selv fra min korte IKT karriere :-) Og mange pedagogiske "før og nå" eks som kan benyttes i norske settinger. NyAnalyse ser frem til samarbeid med Abelia i nær fremtid! Se en skryteblogg her http://bluelines09.wordpress.com/2012/06/05/forenkle-og-forklare-samfunnet-vi-lever-i/
    Vh Terje.

    SvarSlett