lørdag 4. februar 2012

Highasakite - ikke helt Grand Prix

BA om Highasakite
Etter at folket i forbindelse med de norsk finalene i Melodi Grand Prix har stemt fram Bobby Bare og Plumbo som det fremste innen populærmusikken, kan man nok være fristet til å være litt pessimist på norsk popmusikks vegne. Men det er heldigvis en del nytt og bra på vei opp, artister som ikke ser Grand Prix som sin naturlige arena.

Et eksempel på det er bandet Highasakite som nettopp fikk terningkast seks i Dagbladet for sitt debutalbum "All that floats will rain".  "Avlys resten av popåret" skriver Julia Pettersen i Dagbladet, og fortsetter:

"Med «All That Floats Will Rain» kan vi allerede avslutte dette musikkåret. Her brakdebuterer Highasakite med et album hvor den ene perlen mer vakker og egenartet enn den andre, daler ned fra en hinsides velsignet pophimmel. Bak spakene på stjerneraketten finner vi en av Norges mest spennende vokalister - Ingrid Helene Håvik - som sammen med trommeslager Trond Bersu og tangentansvarlige Øystein Skar skur sammen en finurlig vakker pop-utopi."

Flere andre anmeldere er begeistret og gir høye terningkast. Det morsomste intervjuet er i adressa.no der bandet er bekymret for at de skal miste troverdighet hvis det kommer frem at de har høyere utdanning og kan sine saker:

"- Men du må ikke skrive at vi er høyt utdannet, det hemmer oss i popsammenheng, sier tangentist Øystein Skar, som har gått på musikkhøgskolen i Oslo. Det er først etter at vokalist Ingrid Helene Håvik og trommeslager Trond Bersu , begge utdannet ved jazzlinja i Trondheim, overbeviser ham om at en bachelorgrad «ikke er så høy utdannelse», at Skar tør opp.- Ok, da er jeg ikke så høyt utdannet likevel."

Adressa har gitt terningkast fem til albumet. Det samme har BA i Bergen. Etter å ha hørt igjennom albumet er par ganger må jeg slutte meg til disse vurderingene. Debuten til Highasakite er definitivt verdt å lytte til.