onsdag 26. oktober 2011

Verdens største mobilregning

Det er lett å glede seg over alt vi kan bruke mobiltelefonen til for tiden, inkludert mer eller mindre ubegrenset surfing på nettet. For oss som bruker mobilt bredbånd med et abonnement som tillater store mengder datatrafikk, betyr det at vi også kan gjøre det uten spesielt høyre kostnader. Helt til vi krysser en landegrense.  Vi er vel etter hvert mange som har opplevd at i det øyeblikket du tar med det telefonen ut av Norge og bruker nettet på samme måte som hjemme, så kan regningen bli veldig høy veldig fort.

Heldigvis er det få som har opplevd å komme opp i samme beløp på telefonregningen som en kvinne i USA fikk nylig, og som Nard Schreurs i Computerworld skriver om. Damen var så uheldig at sønnen tok med seg hennes mobil da han krysset grensen til Canada og var der i to uker, uten å skru av datatrafikk og roaming på telefonen.

I løpet av de to ukene sendte han 2000 sms-er og lastet ned flere videoer. men det som virkelig fikk opp kostnaden var at internettilkoblingen var på hele tiden. Alt dette til sammen resulterte i en regning på 201 005 US dollar, eller 1,1 millioner norske kroner for mobilbruk under et 14-dagers opphold i Canada. Selv om flere har fått seg noen ubehagelige overraskelser når det gjelder mobilbruk på turer til utlandet, skal det vel litt til å slå denne rekorden. Og så får få håpe at mobiloperatører og myndigheter klarer å samarbeide på en slik måte at fri bevegelse av mobiltjenester over landegrensene blir like enkelt, billig og naturlig som fri bevegelse av varer, personer, kapital og andre tjenester.