mandag 10. mai 2010

Slutt på Premier League for i år

Serien i England ble jevnere og mer spennende enn på lenge. Manchester United, Chelsea og Arsenal har kjempet om ligagull gjennom hele sesongen og kampen mellom de to førstnevnte ble avgjort i favør Chelsea først i dag i siste runde. Begge lag vant i dag, noe som gjorde at Chelsea til slutt fikk et fattig poeng mer enn i løpet av 38 serierunder.

Det ble i realiteten Didier Drogbas 2-1 mål 2. april i kampen mellom United og Chelsea som avgjorde det hele. Og kampen om fjerdeplassen (og plass i Champions League neste år) har vært like jevn. Fire lag, Tottenham, Manchester City, Aston Villa og Liverpool, har kjempet hele sesongen om denne plassen, Peter Crouch avgjorde for Tottenham med en scoring mot Manchester City i en utsatt kamp i midten av forrige uke. Det blir morsomt å se Tottenham i Champions League, det er en vel fortjent plass.

Omtrent like spennende og minst like jevnt har kampen om heder og ære i TV2s Premier League Managers Ekspertliga vært. Som tabellen over viser, vant undertegnede denne uhøytidelige fotballkonkurransen med bare tre små poeng mot Heikki Holmås (og nå håper jeg alle poeng skal være talt). Seiersmarginen er med andre ord under en promille av total poengsum. Mindre enn de fem poengene en enkeltspiller får for score et mål. Jeg må takke Heikki for den spennende kampen, og jeg må innrømme at jeg var sikker på at han hadde avgjort det hele da han ledet med et par hundre poeng rundt ti runder før slutt.

Premier League Manager og Tippeligamanager kan forøvrig anbefales alle som liker å følge litt ekstra godt med på engelsk og norsk serie. Man er tvunget til å følge med på flere lag enn sitt eget favorittlag, for det laget man setter opp kan maksimalt ha tre spillere fra samme klubb, og man kan ikke bare ta med de største stjernene, de koster mer og man har et øvre tak for hvor mye man får bruke på spillere. Foran hver runde kan man bytte på laget (kan være lurt å se på kampoppsettet for neste serierunde først), men det er bare tre spillere som kan byttes ut i hver runde. Noe som gjør dette spillet spennende rent taktisk.

I norsk tippeliga klarte for øvrig Stabæk å slå Brann og endelig score mål igjen. Vi får håpe den negative trenden nå er snudd.