lørdag 21. februar 2009

Svømmehall, snøvær og beliggenhet

I dag har jeg endelig fått prøvd den nye svømmehallen på Hundsund, som ligger rett over veien fra der jeg bor. Det var ganske god plass, for i det drittværet som er i dag er det vel ikke mange som våger seg ut på veien i bil. Og det er kanskje ikke så mange som vet om denne hallen enda, den åpnet 8. januar i år.

Dette er ikke stedet for de som liker vannsklier, stupetårn og pølser og cola ved bassengkanten. Da er Risenga eller Badeland på Gardermoen bedre alternativer. Men hvis man liker litt fred og ro og rett og slett vil svømme en kilometer eller har små barn som liker seg i et oppvarmet barnebasseng er dette et fint sted. Det er bilparkering i underetasjen og 31 bussen (til Snarøya) går til inngangsdøren.

Og litt av en luksus er det jo å ha noe sånt i et minutts gangavstand, sammen med ny kunstisbane, ny idrettehall, to nye kunstgressbaner og ny ungdomsskole. Kanskje ikke så rart at StatoilHydro i går bestemte seg for å bygge sitt nye kontorbygg her, der hvor parkeringshuset til den gamle flyplassen ligger, midt mellom Telenor, Aker Solutions og IT-Fornebu. Statoil Hydros nye bygg skal være ferdig i 2012 og ha 2500 arbeidsplasser.

I kampen om å være et attraktivt sted for tiltrekke seg unge og kloke hoder fra hele verden er nok dette et sted som kommer til å hevde seg godt. I skjæringspunktet mellom de sterke energibaserte næringene og fremtidens kommunikasjonsteknologier kan det bli interessant. Og her er det både gode kunnskapsbedrifter og en flott beliggenhet.

Største tankekors er trafikken. AC/DC viste hvor ille det kommer til å bli hvis man ikke gjør noe med både kollektivtransporten og E18 snart.

1 kommentar :

  1. Godt å se at du er aktiv bruker av svømmehaller. Jeg var selv aktiv svømmer i mange år, og har irritert meg grenseløst over alle de stengte badene.

    Det er skremmende å se hvor ille det står til med svømmeferdighetene hos barn, og sommerens mange drukningsulykker var dessverre ingen overraskelse. Det blir flere i tiden fremover, og det tar minst ti år å snu det gjennom å bygge flere bad, fylle de med vann og ikke minst: Sette av tid i skoleplanen til å lære unger å svømme.

    Du tar med dine unger i hallen, og jeg har lært mine unger å svømme, så de vil klare seg fint. Hva med de som ikke dras med i svømmehallen av sine foreldre?

    SvarSlett