søndag 6. november 2016

Fortsatt håp for Stabæk

Her er video fra kampen
Det var temmelig kaldt på Nadderud stadion søndag da Stabæk spilte siste og avgjørende seriekamp for sesongen mot Start. Men litt må man tåle når det er store ting på spill.  Et tap eller uavgjort ville bety direkte nedrykk. Med seier ville det i hvert fall være et håp om fortsatt tippeligaspill.

Og det kom to svært gode ting ut av denne kalde kvelden. Den ene var at Stabæk vant 3-0 og ikke rykker direkte ned i og med at Bodø Glimt tapte på Lerkendal. Det blir i stedet kvalifiseringskamper mot Jerv, Kongsvinger eller Mjøndalen om et par uker. Det burde være en løsbar oppgave for Stabæk.

Det andre gledelige som kom ut av kvelden var Alanzinhos perle av en scoring (som kan studeres fra alle mulige vinker fra 1:20 ut i denne videoen). Alanzinho, den lille magikeren, var en av de største heltene på seriemesterlaget fra 2008 som deretter dro videre ut i verden for spille fotball. Han kom tilbake til Stabæk i sommer, og debuterte på et utsolgt Nadderud i august mot Ålesund (jeg blogget optimistisk om det her).

Nå gikk det ikke helt som vi hadde drømt om med verken farvel til nedrykksstriden eller med Alanzinho, som var uten mål helt til han ble byttet inn mot Start et stykke ute i annen omgang på søndag. Da kom han ut på banen, fikk ballen allerede etter noen få sekunder like utenfor 16-meteren, og klinte den helt oppe i krysset til 3-0. Et vakkert mål på flere måter.