søndag 28. september 2014

På tur på the High Line

En tur til New York handler gjerne om å gjenoppleve ting man har gjort før eller om å prøve noe nytt som andre har anbefalt eller som man har lest om. Men lørdag prøvde vi noe som jeg ikke visste om fra før og ikke kan huske at noen har nevnt, en tur på the High Line. Det er et langt og smalt parkområde på vestsiden av Manhattan som følger et nedlagt jernbanespor høyt oppe i luften. Den har også en egen venneforening med egne nettsider, Friends of the High Line.

Denne lange og veldig smale parken starter i The Meatpacking District, litt sør for 13th Street. Så beveger den seg langs 10th Avenue gjennom Chelsea og opp til West 30th Street. Nederste halvdel ble åpnet i 2009 og øverste i 2011. Men for noen dager siden kom det til en ny del som først følger 30th Street vestover helt ut til sjøkanten og følger den opp til 34th Street. Hele turen er litt over 2 kilometer lang.

På en lørdag med strålende solskinn og omkring 25 grader var det en perfekt måte å bevege seg oppover i byen. En del kø blir det riktignok når mange skal ut samtidig. Noen stopper stadig opp fordi plantelivet langs ruten visstnok er ganske unikt. Det skyldes at jernbanen tok med seg frø fra andre steder som falt av vognene og bidro til at man langs the High Line finner planter som hører hjemme helt andre steder i USA.