lørdag 27. september 2014

Korean barbecue i New York

Etter et par dager i New York med jobb og møter, tilbragt i og rundt FN-området i Midtown Manhattan, brukte familien anledningen til få oss en storbyweekend i denne fantastiske byen. Lisa, Marianne og Cathrine hadde ordnet et hotell litt lenger sør, i 32 Street, rett ved et område som vi raskt oppdaget er kjent som Koreatown. Her er det mye koreanske bedrifter pg butikker, men også et yrende restaurantliv, hjulpet av alle turistene som skal besøke Empire State Building like ved.

Med en koreansk restaurant, Dons Bogam, rett over gaten fra hotellet måtte naturligvis dette prøves. Det er en trendy og travel restaurant som har spesialisert seg på koreansk barbecue, Det foregår på den måten av hvert bord, som er på gulvnivå, har en innebygget grill der man steker ulike marinerte stykker av biff, svin eller kylling, Det er ulike retter å velge mellom og er man en liten gruppe setter man sammen noen retter fra en meny til et større måltid med skåler med grønnsaker og annet tilbehør utover bordet,

Jeg tror aldri jeg noe sted har sett en så gjennomført kombinasjon av effektivitet og hjelpsomhet, så vi fikk gode råd og god hjelp til all stekingen. Men jeg tror de mer rutinerte innen koreansk barbecue gjør mye mer av den jobben selv. Og dette er jo en hyggelig måte å samles rundt grillen.