søndag 28. september 2014

På feil sted til feil tid

VG om NM for narkotikahunder
Noen ganger er det bare slik at man er på feil sted på feil tidspunkt. Årets mest spektakulære kandidat i den kategorien må være 20-åringen fra Asker som var tilskuer da NM for narkotikahunder ble arrangert i Sandvika 15-17. september. Dagbladet beskriver det som skjedde slik:

"En av deltakerne er politihunden Gustav, en svart labrador på 4,5 år, med to års arbeidserfaring fra Oslo politidistrikt. Under en del av konkurransen som foregikk i Sandvika sentrum , der publikum har mulighet til å se på, fikk Gustav i dag plutselig ferten av noe. - På vei mellom to poster skar den ut og markerte for funn av narkotika på en person, forteller talsmann for arrangementet, politiførstebetjent Bjørn Egil Drangevåg i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet."

Narkotikahunden Gustav kan faget sitt og hadde naturligvis rett. Mannen fra Asker ble pågrepet med en mindre mengde marihuana på seg og fikk et forelegg på 3500 kroner for besittelse. Så kan man jo lure på hva som gjør at en person som går rundt med narkotika i lommene, av alle steder han kunne vært den dagen, velger å være tilskuer på et arrangement der de 28 beste narkotikahundene i landet skal avgjøre hvem av dem som er aller best til å finne narkotika.