lørdag 18. januar 2014

Dærnt's Corner - fire år

Morten Dæhlen er professor i informatikk og dekan ved det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Han blogger på "Dærnt's Corner", en av Norges mest interessante blogger. Den er bra fordi den både handler om interessante ting som skjer ved en av landets fremste forsknings- og utdanningsinstitusjoner og om naturvitenskap og teknologi mer generelt. Og noen ganger litt om hytteliv og andre mer personlige ting.

Og i dag når bloggen til Morten feirer fire år har han skrevet innlegget "Faser i en bloggers liv - 4 år i bloggsfæren", en leseverdig beskrivelse av de fire fasene i hans liv som blogger. De fire fasene hans begynner med "kan-jeg-klare-dette-fasen" som varer frem til første innlegg er publisert. Så kommer de delvis overlappende "finne-ut-hvordan-jeg-skulle-skrive-fasen" og "prøve-ut-forskjellige-ting-fasen", før han til slutt kommer til "det-er-helt-naturlig-å-blogge-fasen".

Jeg synes denne lille gjennomgangen av faser treffer godt i forhold til mine egne erfaringer som blogger også. Og tipsene om hvordan man må prøve seg litt fram når det gjelder form og innhold er verdt å lese for alle som lurer på om de skal prøve seg på dette. Dærnt's Corner er et godt eksempel på hvordan en blogg egner seg til å nå ut til viktige lesergrupper med saker, temaer og vinklinger man er opptatt av, som er interessante for mange å lese om, men som ikke helt passer inn i andre kanaler.