mandag 29. juli 2013

Lang musikk til lange feriedager (25)

For et par år siden blogget jeg om CD-boksen til Rolling Stones som heter Singles Collection - The London Years. Det er en samling med alle Stones singler, a-sider og b-sider, som ble spilt inn mellom 1963 og 1971. Det er en helt fantastisk samling låter som hører hjemme i biblioteket til alle fans, for selv om man har alle albumene fra før er det mye på den samlingen man ikke finner på albumene.

The Rolling Stones - GRRR! er et helt annet sted. Jeg tenker at dette er den perfekte samleplaten for folk som ikke har hørt så mye på Stones fra før og som trenger en innføring. Den ble gitt ut i forbindelse med 50-års jubileet til bandet i 2012 og finnes i litt ulike versjoner. Den versjonen jeg eier er den mellomlange som har 50 låter (fordelt på 3 CDer i fysisk versjon) som ganske enkelt utgjør de mest kjente og populære sangene bandet har laget i løpet av disse 50 årene. Ingen sjeldenheter og rariteter, bare ren plankekjøring.

Nå mangler det ikke på noen måte "greatest hits"-samlinger fra Rolling Stones, de har holdt på i 50 år med det også. Fordelen med GRRR! er at den dekker hele karrieren, helt fra starten med "Come on" og frem til "Doom and Gloom" i 2012. Og bare halve platen overlapper perioden som er med på The London Years, der det naturligvis også er viktig å ha flere av albumene. For de av oss som liker det Stones gjorde de første 20 årene bedre enn de siste 30 tenker jeg at dette albumet gjør to ting:

Det er en grei måte å få samlet opp de låtene fra midten av 70-tallet og utover som tross alt er bra, som Beast of Burden, Start Me Up og nevnte Doom and Gloom. Men så er dette også nok en anledning til å høre rockeklassikere som The Last Time, Satisfaction, Under my Thumb. Let's Spend the Night Together, Paint it Black, Ruby Tuesday, Wild Horses, Angie og mange flere.

De 50 låtene i de luxe versjonen som koster kr 119,50 hos Platekompaniet. Pussig nok er den kortere 2 CD-versjonen dyrere.

Tidligere episoder i serien "Lang musikk til lange feriedager":

1. RamonesWeird tales of the Ramones
2. The Pogues: Just look the straight in the eyes and say... Poguemahone.
3. The Smashing Pumpkins: Rarities and b-sides
4. The Clash: Clash on Broadway
5. Johnny Cash: Cash Unearthed
6. Abba: The Albums
7. David Bowie: The Platinum Vollection
8. Siouxsie and the Banshees: Siouxsie and the Banshees at the BBC
9. Echo and the Bunnymen: Crystal days
10. The Cure: Join the dots
11. Bob Dylan: The Bootleg Series vol. 1-3
12. Jokke og Valentinerne: Prisen for popen
13. Paul Weller: Hit Parade
14. Bob Dylan: Biograph
15. Rolling Stones: Singles Collection: The London Years
16. Simple Minds: X5
17. The Stone Roses: The Stone Roses - 20th anniversary Collector's edition
18: Stiff Little Fingers: Anthology
19. Madonna: Celebration
20. Bruce Springsteen: The Essential Bruce Springsteen
21. Blondie: The Platinum Collection
22. Imperiet: Silver, Guld och Misär
23: The Smiths: Complete
24. Bruce Springsteen: Tracks

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar