fredag 2. november 2012

Lederkonferanse på Hurtigruta

MS Trollfjord i Bodø
Fra lunsj torsdag til lunsj fredag har jeg vært med på en nord-norsk ledersamling i regi av KPMG på MS Trollfjord, en av de store, flotte båtene til Hurtigruten, på trekningen Bodø til Tromsø. Programmet har handlet om alt fra det helt store og globale bildet, til det konkret og lokale man kan gjøre for å lykkes som bedrift med hovedkontor i Nord-Norge.

I tillegg til at jeg selv bidro med et innlegg om "et kunnskapsbasert Norge" snakket en nederlandsk trendforsker som heter Adjiedj Bakas med et fascinerende innlegg om fem store og globale trender vi bør være oppmerksomme på. Med en spennvidde fra innendørs matproduksjon og 3D-printere til effektene av eldrebølge. Et annet høydepunkt var Hans Wilhelm Steinfeldt som ga et oppdatert bilde av den politiske og sosiale situasjonen i Russland.

Dagens innledere er to lokale suksesshistorier, bedrifter som med utgangspunkt i Nord-Norge har store globale ambisjoner. Terje Wold, Abelias styreleder og sjef i Invenia, snakket om reisen "fra Tromsø til Silicon Valley". Og Frode Nilsen fra Leonard Nilsen & Sønner snakket om hvordan en nord-norsk entreprenørbedrift kan lykkes ute i noen verdens mest krevende markeder. Begge er svært inspirerende foredragsholdere og gode ambassadører for kunnskapsbasert næringsliv i nord.

Det å legge en slik konferanse på Hurtigruten kan anbefales på det aller sterkeste. Flotte fasiliteter til både konferanse og networking. Ingen kan stikke av underveis. Og verdens vakreste natur på utsiden.