mandag 24. januar 2011

Statoil skyter i været på Fornebu

IMAG0125
Bildet til høyre er Statoils utbygging på Fornebu, slik det ser ut fra vestsiden av Aker Solutions kontorbygg når man ser ned mot Rolfsbukta og Oslofjorden. IT Fornebu ligger utenfor bildet til høyre, mens Telenor er til venstre.

Dette er tomten der parkeringshuset til Fornebu flyplass var tidligere. Det er revet og innen høsten 2012 skal dette bli et 65 000 kvm stort kontorbygg med plass til rundt 2500 ansatte. Det er Statoils forretningsområder for leting og for E&P internasjonalt som det er besluttet at skal være på Fornebu. De kommer til å få en av de flotteste beliggenhetene og utsiktene over fjorden som det er mulig å oppdrive.

Akkurat nå synes jeg det ligner mer på understellet til en oljeplattform i Nordsjøen enn på et kontorbygg. Ganske fascinerende å sammenligne med understellet til Troll AStatfjord A eller Sleipner A (første versjon av akkurat det understellet forsvant i Gandsfjorden i 1991). Man kunne nesten være fristet til å tro at det skal monteres et plattformdekk på toppen, men i følge tegningene skal det snart bli et moderne og flott kontorbygg.