søndag 23. januar 2011

Vinterstemning på Storøya

IMAG0118
Foto: Paul Chaffey, Flickr
Det var mye folk på tur på Storøya i det flotte været søndag. Så fint vær at man fikk en følelse av påskestemning. Storøya ligger i forlengelsen av Fornebulandet på vestsiden. Jeg har tidligere blogget om hvor bra dette området egner seg til sykkelturer og bading om sommeren, men det passer helt utmerket til å gå på tur om vinteren også. Man kan ikke kjøre helt ut, men for eksempel ta utgangspunkt i veien ut mot Storøyodden fra Storøya grendesenter, der det er parkeringsmuligheter.

Nettet av gangveier er brøytet både på Fornebulandet og utover på Storøya, så det er ikke noe problem å komme seg fram . Og for skifolket er det en maskinpreparert skiløype rundt Storøya. Det er naturligvis veldig flatt i forhold til marka, og byr derfor ikke på de helt store utfordringene. Men til en kort tur passer det fint. Og selvfølgelig fint for små barn og andre som foretrekker at det ikke er alt for bratt.

Ytterst på Storøyodden ved badeplassen ligger det en kiosk. Kiosken er søndagsåpen kl 11-15 i vinter fordi et par skoleklasser ved Hundsund Ungdomsskole skal finansiere sin tur med de hvite bussene til Polen, og derfor selger boller, vafler, sjokolade og kaffe (det nøyaktige vareutvalget kan nok variere litt fra gang til gang). Og som man kan skimte på bildet over så var det i dag satt ut noen behagelige stoler i solveggen. Det virket som om tilstrømningen av kunder var veldig bra i det flotte været i dag. En søndagstur til Storøya i vinter kan derfor anbefales, av flere grunner.