fredag 24. januar 2020

Statssekretær for fjerde gang

Det er nesten blitt en tradisjon at det skjer noen større endringer i regjeringen i januar. Både i forfjor og i fjor kom det et nytt parti og nye statsråder inn i regjeringen i januar. I år var det et parti som dessverre valgte å forlate den borgerlige firepartiregjeringen. Derfor har vi i dag fått den største endringen i regjeringen Solberg siden den tiltrådte i 2013.

Jeg mener det er veldig synd at flertallsregjeringen med fire borgerlige partier ikke blir sittende, men samtidig er det slik at mange av de siste endringene i regjeringen er svært bra og spennende. Vi får et fornyet mannskap med mye energi og et sterkt ønske om å vinne valget også i 2021 og som sammen skal gå løs på mange store utfordringer før vi kommer dit.

For Høyres del betyr skriftet at det kommer nye unge ansikter inn i viktige posisjoner, mens noen av de som har vært med lenge bytter departement og kommer inn med nye ideer. Også for min del betyr endringene i regjeringen noen endringer. Jeg har fått avskjed i nåde av kongen for tredje gang, men er utnevnt til statssekretær for fjerde gang. Punkt 22 i beslutningen i kongen i statsråd om regjeringsendringene lyder:

"Statssekretær Paul Andre Chaffey gis avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Nikolai Eivindssøn Astrup i Kommunal- og moderniseringsdepartementet og utnevnes på nytt til statssekretær for statsråd Linda Cathrine Hofstad Helleland i Kommunal- og moderniseringsdepartementet."

Etter å først å ha jobbet mer enn fire år for kommunal og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og et år som statssekretær for Monica Mæland i samme rolle, og deretter utnevnt til statssekretær en tredje gang som statssekretær for Nikolai Astrup som ble digitaliseringsminister i KMD, skal jeg nå fortsatt jobbe i KMD med digitalisering, omstilling og innovasjon, men i en litt større politisk ledelse ledet av Distirikts og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland. Beskrivelsen av hva våre ansvarsområder er lyder slik:

"Stortingsrepresentant Linda Cathrine Hofstad Helleland utnevnes til statsråd og overtar styret av regional- og distriktspolitikk, IT-politikk, elektronisk kommunikasjon, personvern og politikken overfor samer og nasjonale minoriteter i Kommunal- og moderniseringsdepartementet."

Distriktspolitikken vil naturligvis ikke bare handle om digitalisering og digitaliseringspolitikken vil definitivt ikke bare handle om distrikter. Men det er også noen veldig viktige koblinger mellom de to områdene. I en fremtidsrettet politikk for bosetting, bedrifter, innovasjon og gode offentlige tjenester i hele landet er en forutsetning god digital infrastruktur og tilgang til gode digitale tjenester. Den beste formen for desentralisering er ofte at en tjeneste leveres eller en oppgave løses hos den enkelte, ikke på et kontor et helt annet sted.  Det vi minst av alt trenger er en symbolsk reverseringspolitikk som prøver å gjenskape et samfunn som ikke finnes lenger.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar