fredag 31. januar 2020

Wonder Woman 1984-trailer med Blue Monday

For noen uker siden kom det en trailer til "Wonder Woman 1984", en film som kommer til sommeren. Og når handlingen er lagt til 1984 er det jo morsomt at musikken er New Orders "Blue Monday", en av de aller største låtene på 1980-tallet:



Det er mye man kunne sagt om denne sangen, ut over at den passer perfekt til soundtrack til en film som dette. Sangen kom sommeren 1983 som en tolv-tommer, og hadde et spesialdesignet cover laget som en "floppy disk". Da den skulle fremføres på Top of the Pops insisterte New Order på å spille live, noe ingen pleide å gjøre, med det resultat at det låt veldig surt.

Og så kan det også nevnes at i årene etter kom noen nye versjoner av sangen, som også kom på singel og gjorde det godt på hitslistene. Den versjonen som er brukt i filmtraileren er såvidt jeg forstår en instrumental nyinnspilling gjort av Sebastian Böhm. Jeg tror han henter både fra originalen fra -83 og fra "Blue Monday 88", en nyutgivelse av originalen som var remikset og produsert av Quincy Jones.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar