lørdag 18. januar 2020

Bob Dylan: I Threw It All Away

En liten oppfølging fra i går, da jeg trakk frem Bob Dylans nye samleboks med bortgjemte perler fra country-epoken hans i årene 1967-69. Der han blant annet spilte inn noen demoer sammen med Johnny Cash som nå kommer frem i lyset. Bob Dylan har hat flere musikalske hamskifter, og disse årene da han blant annet spilte inn albumet "Nashville Skyline", er country-perioden til Dylan. Ikke alle liker den, men slik har det jo vært mange ganger når Dylan skifter retning.

Historien har også vist at det går over. Enten man ble sint og forvirret fordi Dylan skrudde på elektrisiteten eller ble evangelisk kristen, gikk Dylan stadig videre og utforsket noe nytt. Går man tilbake til musikken og hører den på nytt, var det jo i de fleste tilfellene slett ikke så ille.

Dagens bidrag er en annen sang fra samme epoke på slutten av 60-tallet. Denne gangen uten Johnny Cash som artist, men fra TV-showet til Johnny Cash i 1969 da Bob Dylan nettopp hadde gitt ut Nashville Skyline. Sangen "I Threw It All Away" handler om at Dylan tar på seg ansvaret for at et forhold til en kvinne gikk i stykker. Hvem vet vi ikke, men Joan Baez er ofte nevnt som en av de mulige kandidatene:

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar