søndag 30. september 2018

Kim Larsen: Kvinde Min

"Gråd, tårer og elefantøl" skriver de i BT om folks reaksjoner da Danmarks nasjonalskald Kim Larsen sovnet inn søndag morgen, med familien rundt seg. Reaksjonene i dag viser at han var et viktig samlende symbol. "Hvis Danmark var en sang, ville den lyde som Kim Larsen", skriver Berlingske Tidende. Men han var ikke alltid helt enkel å plassere politisk, noe samme avis skriver om i sin analyse "Kim Larsen - den småborgerlige slumstormer" der de også minner om at hans største politiske kampanje var kampen mot røykeloven.

Det var musikken hans som samlet danskene på tvers av både generasjoner og politikk, og som gjør at Kim Larsens bortgang er den helt dominerende saken i danske medier i dag. Jyllandsposten skriver om at "Han var den største. Det beviste han til det sidste". Her eksemplifisert med Gasolin-låten Kvinde Min fra 1970-tallet, fremført live på 2000-tallet:



Når en artist har skrevet og spilt inn sanger fra 1970-tallet og frem til helt nylig kommer jo også spørsmålet: Hva er de beste sangene kan laget. Det er det ikke noe fasitsvar på, men jeg fant i hvert fall et godt forsøk på nettet på å lage en topp-ti liste i BT i 2015. Der vinner vi blant annet "This is My Life", "Hva' gør vi nu, lille du?", "Papirsklipp" og "Kvinde min".

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar