Her er det en lenke til et flott TV-innslag fra NRK Sørlandet som viser hvordan innovasjon og ny teknologi, i form av en liten digital pumpe, kan bidra til at pasienter kan klarer seg selv hjemme i stedet for å ligge i ukevis på sykehus. På nettsidene til Sørlandet sykehus har de en fin nyhetssak der de skriver dette om hva dette betyr for pasientene:
"I alle somatiske sykehus ligger til enhver tid en del pasienter inne for å få intravenøs antibiotika. Dette er en gruppe pasienter som har lang behandlingstid, gjerne 4 – 6 uker. De er som oftest velfungerende og kunne vært tilbake i jobb/skole, men på grunn av hyppige antibiotikainfusjoner, blir de hospitalisert. - Prosjektet vi har startet gjelder nytt behandlingsforløp for denne pasientgruppen. I november 2016 sendte vi hjem første pasient tilkoblet en digital infusjonspumpe. Vi har til nå hatt 130 pasienter i prosjektet og i 2018 vil vi ha ca. 1400 døgn med hjemmebehandling via det nye pasientforløpet, forklarte Jacobsen. Pasientene får tilbake råderetten over egen tid med de positive aspektene det gir og sykehuset får ledig sengekapasitet. Samarbeid med kommunene er også innledet."
Besøket på Sørlandet Sykehus var del av veldig godt og spennende program vi var politisk ledelse fra tre departementer for å diskutere og lære om mulighetene og utfordringene digitaliseringen skaper, blant annet i helsesektoren. Og som dette besøket viste er det mange spennende muligheter. Det at pasienter kan ta i bruk denne lille mobile pumpen betyr en langt enklere hverdag for pasientene, men det betyr også at sykehuset har 1400 færre liggedøgn i året, og frigjør tid og ressurser til andre.
Jan Tore Sanner, Bent Høie og jeg innledet også et dialogmøte på Universitetet i Agder om kompetansebehov og kompetansepolitikk. Kunnskapsdepartementet hadde invitert ulike regionale aktører, næringsliv, klyngemiljløer, kommuner, fylkeskommune, universitet, NHO, arbeidstakerorganisasjoner og eksperter til en meningsutveksling om hvordan virkemidler og samarbeidsarenaer bør se ut i fremtiden.
Utfordringene er sammensatte. Dels handler om at arbeidslivet og næringslivet trenger flere både med fagutdanninger og flere med mastergrader. Dels handler det om kunne tilby påfyll av nødvendig kompetanse for å mestre digitaliseringen som slår inn på stadig flere områder, og endrer innholdet i jobbene. Og mer generelt handler det om at en høy omstillingstakt og raskt teknologisk utvikling gjør at mange flere enn før trenger kompetansepåfyll underveis i yrkeslivet.
Hvordan innretter vi systemet vårt for å løse dette på en bedre måte? Det er en utfordring Kunnskapsdepartementet har tatt på seg å finne noen gode svar på, og på dagens innspillsmøte i Kristiansand kom det mange gode innspill.
mandag 24. september 2018
En enklere hverdag for pasientene
Abonner på:
Legg inn kommentarer
(
Atom
)
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar