fredag 7. september 2018

Kommunalkonferansen 2018

Det er valg om ganske nøyaktig et år, og tradisjonen tro samler Høyre sine ordførere, gruppeledere og andre sentrale politikere i kommuner og fylker på kommunalkonferanse et år før valget. Og når valget om et år er et kommunevalg er naturligvis årets kommunalkonferanse ekstra viktig.

I år er det Stavanger som er vertskap for 600 Høyre-politikere som har tenkt å vinne kommune valget. De er samlet fra i dag og frem til søndag, sammen med stortingsrepresentanter og Høyres folk i regjeringsapparatet, for å diskutere politikk og utveksle erfaringer.

I motsetning et landsmøte er det ikke snakk om å lage et partiprogram gjennom en lang debatt i plenum med masse voteringer til slutt. En kommunalkonferanse er mer som en festival for politikere, der kan velge mellom en rekke ulike delseminarer om ulike temaer der de kan hente ny kunnskap, få inspirasjon og ideer og ikke minst lære av andre kommuner som har funnet gode løsninger de vil dele.

Som på andre gode festivaler er det alt for mye bra til at man kan få med seg alt. Selv har jeg prioritert seminarer om velferdsteknologi, sosialt entreprenørskap, digitalisering i kommunene (der jeg også er innleder) og, siden vi er i Stavanger, et eget kåseri om norsk oljehistorie med Bjørn Vidar Lerøen.

Og så er det selvsagt også slik at første dag på konferansen ble åpnet av Erna, partileder og statsminister. Hun er tidligere kommunalminister og er veldig engasjert når det gjelder kommunenes evne til å fornye og forbedre sine tjenester. Hun snakket om skole, eldreomsorg, integrering og inkludering i arbeidslivet, og hvordan kommunene spiller en nøkkelrolle på alle disse områdene. Her er en lenke til en omtale av Ernas tale, der hun også minnet om at vi både sentralt og lokalt går til valg fordi noen verdier er særlig viktige for oss, og som preger de politiske løsningene vi arbeider for å gjennomføre:

"Vi er et parti som tror på noe. Vi tror på at folk vil skape noe godt for seg selv og sine egne. Vi tror på at lokalsamfunnet blir bedre av å si ja til at de får prøve. Det handler om troen på, og tilliten til, enkeltmennesket."

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar