søndag 15. juni 2014

Football's coming home (2)

Forventningene til England har vel vært litt mer moderate enn de pleier å være før store mesterskap og 1-2 mot Italia var ikke helt uventet. Men selv om det naturligvis er skuffende å tape en åpningskamp var spill og sjanser i denne kampen sik at den godt kunne vært vunnet. Et Italia som leder er nesten umulige å score mot og det unge engelske laget var ikke så langt unna å klare det. Så, tross tapet, kan kampen gi inspirasjon for resten av gruppespillet.

Og som vi husker fra "Three Lions" med Baddiel, Skinner and the Lighning Seeds er det alltid håp om at landslaget kan reise seg etter skuffelsene:



Dette er 1996-utgaven av sangen, en uoffisiell supportersang laget til Englands EM på hjemmebane der det gikk så forbausende bra, med exit i semifinalen på straffer, at det ble laget en ny utgave av sangen til VM i 1998. Den blogget jeg om her. Og i 2010 under VM blogget jeg om de ulike versjonene av Three Lions, med innlagte videoklipp. Uansett hvordan det går med England i EM eller VM er dette tidenes beste fotballsang, nettopp fordi det handler om håpet og skuffelsen - og håpet om at neste gang blir det helt annerledes.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar