onsdag 25. desember 2013

Bortgjemte musikalske perler (19)

Rolling Stone Magazines nettutgave gjør jobben sin i julen og kårer historiens beste julelåter innen rock og pop, I erkjennelse av at det meste som blir laget til jul er fryktelig dårlig, er det bra at noen tar ansvar og graver frem de virkelige perlene. De kårer både The Greatest Rock & Roll Christmas Songs og har en stor gjennomgang av 40 essential Christmas Albums. Samt resultatet av lesernes kåring av "The best Christmas songs of all time".

Denne siste er litt mer mainstream naturligvis, med John Lennons "Happy Xmas (War is over)" og The Pogues "Fairytale of New York" øverst på listen. Med er også Elvis Presley, Paul McCartney, Mariah Carey og Bing Crosby/David Bowie, omtrent som ventet med andre ord. Men en mer sjelden perle som dukker opp på denne listen er Bruce Springsteens versjon av "Santa Claus is coming to town":


Videoklippet i Rolling Stones omtale av sangen er fra 2009. Men denne sangen har en mye lengre historikk på Springsteen-konserter. Versjonen av sangen i YouTube-klippet over er et konsertopptak fra Passaic, New Jersey i september 1978. Og i følge kildene var det i desember 1975 i Greemvale, New York  at et nokså overrasket publikum første gang hørte Bruce Springsteen og the E Street Band spille Santa Claus is coming to town. som rockelåt. I 1985 ble den utgitt på plate for første gang, men som bortgjemt b-side på "My Hometown". Da er det godt gjort å havne helt oppe på 5. plass på listen over tidenes beste julelåter.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar