søndag 29. desember 2013

Googles Eric Schmidt om 2014

Romjul er tid både for oppsummeringer av nær fortid og for noen spådommer om året som kommer. Her er Googles styreleder Eric Schmidt med en kort, men ganske interessant analyse av hva som blir viktig fremover.


Jeg synes det er verdt å merke seg hvor helhjertet Schmidt er når det gjelder å fremheve bruk av smarttelefoner og sosiale medier som de mest sentrale trendene, to områder der Google selv var ganske sent ute i forhold til mange andre, Noe Schmidt åpent erkjenner, men der Googles posisjon når det gjelder å lagre og holde orden på våre data i nettskyen gjør dem til en veldig interessant aktør fremover. Google+ får stadig ny og brukervennlig funksjonalitet, som for eksempel automatisk backup av bildene dine, enten de er på pc, mobiltelefon eller brett.

I løpet av det korte intervjuet nevner Eric Schmidt håndteringen av våre genetiske data som "the big disruption where we don't really know what is going to happen". Men Googles infrastruktur og posisjon innenfor "big data" gjør at det er et område de helt sikkert kan komme til å ha en stor rolle.