torsdag 27. september 2012

Nytt nettsted om opphavsrett

delrett.no
For noen dager siden ble det nye nettstedet DelRett.no lansert av Senter for IKT i utdanningen og Norgesuniversitetet. Nettstedet er en veiledningstjeneste om hva slags lover og regler som gjelder for opphavsrettslig beskyttet materiale og hva man kan gjøre og ikke kan gjøre som lærer i norsk skole når man vil dele film, tekst, video, musikk eller lydopptak med studentene.

Nettstedet besvarer spørsmål som: "Kan jeg vise spillefilm for studentene mine?" og "Kan jeg fritt kopiere og bruke tekster fra internett?". Det er en omfattende seksjon med spørsmål og svar der og veiledninger om hvordan du gjør ulike ting med digitalt materiale. En del av denne informasjonen blir presentert via video på nettstedet.

I tillegg er det en oversikt med lenker til andre læringsressurser som finnes på nettet og som det kan være nyttig å vite om hvis man er lærer. Jeg vil tro at dette er en ganske nyttig oversikt som forenkler arbeidet med å finne ut hva hva man kan bruke og hvordan man kan bruke ulike typer digitalt materiale i undervisningen.

Jeg må innrømme at jeg ikke fant frem til dette nettstedet helt på egenhånd, men fant ut at den var lansert da jeg leste om det i den utmerkede utdanningsbloggen til June Breivik. Hun møtte jeg første gang for noen år siden da hun var pådriveren for ikt-støttet utdanning ved de videregående skolene i Hordaland. I dag jobber hun ved LearningLab, BIs kompetansesenter for bruk av ikt i utdanningen. De har naturligvis også en blogg.

1 kommentar :

  1. Kan nesten legge til, vi satser sterkt på å være et lavterskeltilbud. Dette betyr at vi gjerne tar i mot spørsmål vi kanskje har besvart før. Våre besvarelser som publiseres er ment å være generelle, og tar kanskje ikke spesifikt for seg problemstillinger som våre brukere har akkurat der og da. Vi har etterhvert litt erfaring med å koble tidligere besvarelser opp mot nye problemstillinger, og er vi bare bittelitt i tvil, så sender vi det til en advokat for en ny vurdering og kvalitetssikring. Det behøver ikke være vanskelig å jobbe med digitale læringsressurser, heller ikke det opphavsrettslige, det står vi på for å gjøre noe med.

    SvarSlett