lørdag 2. april 2011

Abelias renessanse

IMAG0147Gjennom denne helgen og mandag er vi som er ansatte i Abelia på reise til Toscana i Italia, nærmere bestemt ved vakre Vignamaggio som ligger rett ved Greve in Chianti, ikke langt fra Firenze. På bildet til venstre er villaen fra 1400-tallet. Det sies at det var her Leonardo da Vinci malte Mona Lisa.

Abelia fyller 10 år senere i år og i tillegg til at det selvsagt er hyggelig å reise og oppleve ting sammen i et vårlig Italia, er det naturligvis også en større sammenheng. Abelia er en organsiasjon for kunnskapsbedrifter og er opptatt av å flytte oppmerksomheten i debatten over på at kunnskap, innovasjon og mennesker er råvarene og virkemidlene i et kunnskapssamfunn. Særlig i et land som har et høyt kostnadsnivå, som Norge, og skal møte en sterkere konkurranse og globalisering, er det viktig

Det i kunnskapen og i kapasiteten til å få til det fremragende det er aller viktigst å investere. Det krever evne til å se fremover, det krever samspill og det krever et inkluderende lederskap. Når vi ser fremover, og på alle de store endringene som vi er midt inne i, kan vi også se bakover og hente inspirasjon fra andre som har utfordret vedtatte sannheter og latt seg inspirere til å tenke nye tanker og drive innovasjon basert på vitenskap og kunnskap. Og det er vel få epoker hvor dette skiftet var mer grunnleggende enn i 1400 og 1500-tallets Toscana. Selv i 2011 kan man la seg inspirere av skikkelser som da Vinci, Gallileo, Dante og Machiavelli når man skal finne veien videre.

For en bedrift eller organisasjon handler det også om å trene på sin egen evne til å samhandle og være kreative nok. Gjerne med utfordringer som er slik at man må tenke litt utenfor boksen og må samspille godt med andre for å lykkes i konkurransen med andre.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar