søndag 27. desember 2009

Amazon solgte flere ebøker enn papirbøker på første juledag

Første juledag ble en ny digital milepæl nådd. For første gang i historien ble det solgt flere ebøker enn fysiske bøker hos Amazon, verdens største bokhandel og nettbutikk. Er dette "the iPod moment" for bokbransjen?

Det er et viktig skritt på veien, men man bør vente litt med å slå fast at dette er selve øyeblikket ebøker har passert papirbøker. Det som har skjedd er at Kindle er den mest kjøpte julegaven hos Amazon gjennom tidene.Og hva gjør hundretusener av nye Kindle-eiere når de har pakket opp gaven? Jo, de må naturligvis kjøpe en bok eller to med en gang for å teste den.

Jeg antar at papirboksalget ikke er så veldig høyt på første juledag, så det er ikke så veldig mystisk at ebøker passerte papirbøker akkurat på å første juledag i år. Jeg vil tro det samme skjer på iTunes når mange har fått en ny iPod samtidig, men mens musikksalget er stadig mer dominert av digital musikk, har vi fortsatt bare sett begynnelsen når det gjelder bøker og aviser.

Det kan for øvrig se ut som Amazon har opplevd en bra julehandel i år. På 14. desember, den beste dagen i julehandelen i år, solgte de 9,5 millioner ting. Det tilsvarer 110 salg i sekundet.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar