mandag 19. januar 2009

- This is an economic Pearl Harbor


Interessant språkbruk fra Warren Buffett (en av verdens mest vellykkede investorer) dette med "economic Pearl Harbor". Poenget hans er ikke at dette er krig, men at finanskrisen i likhet med Pearl Harbor er et slags vendepunkt der regjeringen må gjøre noe resolutt for å unngå en negativ spiral der frykt leder til enda mer frykt. Og det er bare den amerikanske føderale regjeringen som har tilstrekkelig maktmidler.

For de teknologisk interesserte er det en annen interessant ting ved denne videoen fra YouTube. Man kan nå se den i vanlig kvalitet eller i høy kvalitet. Og Arne Krokan skriver på sin blogg at det også er videoer i HD-kvalitet på YouTube. Blant annet denne med Barack Obama. 

Her har det dukket opp to nye og interessante knapper under videoen. På høyre side har vi knappen for "Watch in HD". Men enda mer interessant er knappen på venstre side der det står "Click to download". Nestlastbare HD filmer på YouTube i en forbløffende bra kvalitet. Det spørs om ikke dette nå kan bli en ganske reell konkurrent til TV-kanaler og DVD som distribusjonsform for levende bilder.